Banka samo za žene

Bez autora
Jun 08 2010

U ponedeljak je u Iranu otvorena prva banka u koju mogu ući samo žene kako bi završile osnovne finansijske transakcije bez susreta s muškarcima. Banka Melli, jedna od najvećih u Iranu, otvorila je filijalu u u gradu Mashhad u kojoj rade samo žene, a u planu je da tokom godine otvori celu mrežu "ženskih filijala".Po šerijatskom zakonu, muškarci i žene koji nisu u rodu ne smeju biti u blisku kontaktu. S obzirom da žene često obavljaju poslove poput bankarstva ili trgovine, sve više je institucija koje se otvaraju namenjene samo ženama...

Banka samo za ženeU ponedeljak je u Iranu otvorena prva banka u koju mogu ući samo žene kako bi završile osnovne finansijske transakcije bez susreta s muškarcima.

Banka Melli, jedna od najvećih u Iranu, otvorila je filijalu u u gradu Mashhad u kojoj rade samo žene, a u planu je da tokom godine otvori celu mrežu "ženskih filijala".

Po šerijatskom zakonu, muškarci i žene koji nisu u rodu ne smeju biti u blisku kontaktu. S obzirom da žene često obavljaju poslove poput bankarstva ili trgovine, sve više je institucija koje se otvaraju namenjene samo ženama.

Tako su neki iranski gradovi uveli i taksi prevoz samo za žene, koje voze žene, a uvedeni su i parkovi u koje muškarci ne smeju da ulaze.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik